@zsghbytom
  • pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Do wakacji zostało już tylko 241 dni 
zbieramy talenciaki
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik

V Międzynarodowe Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie
5th International Workshops Catering and Hotel Bussines

8 marca 2013r. / 8th March 2013


    Gotowanie to sztuka! - https://www.bytom.pl
    Kinga Pienińska - galeria cz. 1
    Kinga Pienińska - galeria cz. 2
    Kinga Pienińska - galeria cz. 3
    Kinga Pienińska - galeria cz. 4
    Kinga Pienińska - galeria cz. 5
    EURO Toques Polska - galeria
    SferaTV
    Kinga Pienińska - Wydarzenia

8 marca 2013r. - program

Organizatorzy:
Urząd Miejski w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Parkowa 2
https://www.bytom.pl
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26
https://www.zsgh.bytom.pl
Euro Toques Polska
https://www.eurotoques.pl
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
https://www.facebook.com/pages/Polska-Akademia-Sztuki-Kulinarnej
Ergo Hestia
81-731 Sopot, ul. Hestii 1
https://www.ergohestia.pl
SELGROS Cash&Carry
41-910 Bytom, ul. Chorzowska 88
https://www.selgros.pl
Kużnia Kucharzy Śląskich

WEINDICH Sp. J.
41-503 Chorzów, ul. Adamieckiego 8
https://www.weindich.pl
Rezydencja Hotel & Restauracja
41-940 Piekary Śląskie, ul. Stara 1
https://www.rezydencjahotel.pl
Stara Zajezdnia Kraków by DeSilva
31-060 Kraków, ul. Wawrzyńca 12
https://www.starazajezdniakrakow.pl
Zajazd HETMAN
42-425 Kroczyce, Lgota Murowana 29c
https://www.zajazdhetman.pl
Szczególne Osobowości Warsztatów::
Jean Bos - Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska. Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce, "Najlepszy Kucharz Świata 2006", Laureat Oskara Kulinarnego 2008 w Polsce.
Wiesław Ambros - Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Dyrektor ds. gastronomii Hotel Rezydencja Piekary Śląskie.
Szymon Szlendak - Odkrycie Roku 2012, kucharz w restauracji Platter by Karol Okrasa w Warszawie, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej.
Michał Jarzombek - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni Stara Zajezdnia - Kraków DeSilva.
Sebastian Humski - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach - absolwent szkoły.
Tomasz Nowak - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, założyciel Kuźni Kucharzy Śląskich, ekspert kulinarny.
Piotr Jaworski - Weindich Sp.j. Chorzów.
Paweł Antas - wiceprezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, szef kuchni Hotelu Ted w Radomsku.
Szymon Niedziela - absolwent szkoły, Carving Team Bytom.
Krzysztof Drabik - absolwent szkoły, wielokrotny Mistrz Polski, Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu w barmaństwie typu flair.
Jerzy Czapla - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, barman, właściciel/trener w firmie Centrum Szkolenia Barmanów.
Paweł Grabowski - absolwent szkoły, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, szef kuchni Hotel Rezydencja Piekary Śląskie.
Błażej Walczykiewicz - Pracownik międzynarodowego koncernu kawowego Strauss Cafe, barista i trener z kilku letnim doświadczeniem oraz certyfikowany sędzia Speciality Coffee Assotiation of Europe - Mistrzostw Polski Barista.
Aureliusz Tracz - członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, miłośnik wina i dobrego jedzenia.
Tomasz Czypionka - właściciel Umami Sushi, Katowice.
Jonatan Kasprzak - manager firma Oerlemans Polska.
Maciej Wawryniuk - doradca kulinary Kamis S.A.
Krzysztof Gawlik - ekspert kulinarny RM GASTRO, członek zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, fachowiec od kuchni koszernej.
Marek Rybacki - Mistrz Polski w Carvingu, Mistrz Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia, Absolwent Instytutu Carvingu w Bangkoku, V-ce Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska
Guests from abroad:
PORTUGAL
Mr Antonio Manuel Bernardo - Directore EPSM, Portugal
Mr Jose Pereirinha - Chef, Santarem, Portugal
Mr Carlos Nunes - student
Ms Bruna Matias - student
FINLAND
Ms Anita Ritalahti - Amisto, Finland
Mr Yrjö Mensola - Chef, Amisto, Finland
Mr Niko Lehto - student
Mr Jonas Grönqvist - student
GERMANY
Mr Czesław Grzenia - Kreishandwerkerschaft Recklinghausen, Recklinghausen
Mr Bernd Otto - Chefkoch, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen
Ms Marlene Berger - student, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen
Mr Dennis Wolany - student, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen
LISTA ZAPROSZONYCH GOŚCI W KOLEJNOŚCI ALFABETYCZNEJ

Konkursy:
  1. Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy
    Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych z zagranicy oraz uczniów ZSGH w Bytomiu.
    Regulamin: Polish version        Formularz: Polish version
    Reglement: Deutsche Version    Form: Deutsche Version
    Regulations: English version     Form: English version
  1. Konkurs - "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"
    Regulamin   Karta zgłoszenia uczestnika

  2. Konkurs Nakrycia Stołów
    Regulamin   Karta zgłoszenia uczestnika

  3. Konkurs Barmański
    Regulamin   Karta zgłoszenia uczestnika

  4. Konkurs "Metamorfoza/Businesswoman"
    Regulamin   Karta zgłoszenia uczestnika

  5. Konkurs Fotograficzny
    V Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie w obiektywie
    Regulamin  

Sponsorzy:
  1. Urząd Miejski w Bytomiu
    41-902 Bytom, ul. Parkowa 2
    https://www.bytom.pl

  2. Euro Toques Polska
    https://www.eurotoques.pl


  3. Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
    https://www.facebook.com/pages/Polska-Akademia-Sztuki-Kulinarnej


  4. Ergo Hestia
    81-731 Sopot, ul. Hestii 1
    https://www.ergohestia.pl

  5. SELGROS Cash&Carry
    41-910 Bytom, ul. Chorzowska 88
    https://www.selgros.pl

  6. WEINDICH Sp. J.
    41-503 Chorzów, ul. Adamieckiego 8
    https://www.weindich.pl

  7. Rezydencja Hotel & Restauracja
    41-940 Piekary Śląskie, ul. Stara 1
    https://www.rezydencjahotel.pl

  8. Stara Zajezdnia Kraków by DeSilva
    31-060 Kraków, ul. Wawrzyńca 12
    https://www.starazajezdniakrakow.pl

  9. Zajazd HETMAN
    42-425 Kroczyce, Lgota Murowana 29c
    https://www.zajazdhetman.pl/

  10. Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o.
    Jonatan Kasprzak, 88-320 Strzelno ul. Wyszyńskiego 52
    https://www.oerlemans-foods.pl

  11. Maciej Wawryniuk
    Doradca Kulinarny Kamis S.A.
    https://www.kamis.pl

  12. McCormick Polska S.A
    05-552 Wólka Kosowska, Stefanowo, ul. Malinowa 18/20
    tel. (48) 22 7171900

  13. SPEEDBAR
    Krzysztof Drabik
    https://speedbar.pl

  14. Pałac Kawalera
    42-622 Świerklaniec, ul. Parkowa 30
    https://palackawalera.pl

  15. Studio Florystyczne Stokrotka
    Barbara Słomka
    https://www.kwiaciarnia.bytom.pl

  16. Piekarnia Szwajcarska
    05-270 Marki, ul. Słoneczna 22
    https://www.intereuropol.pl

  17. Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.
    40-158 Katowice, ul. Owocowa 10 b-c
    https://www.strauss-cafeservice.pl

  18. Piekarnia-Cukiernia Klimza Joachim
    41-902 Bytom, ul.Korfantego 2/10
    https://piekarnia-klimza.com

  19. Instytut Zdrowia i Urody Yasumi
    41-902 Bytom, ul. Podgórna 4
    https://www.bytom.yasumi.pl

  20. Hotel Arsenal Palace
    41-500 Chorzów, ul. Paderewskiego 35
    https://www.stylehotels.pl/pl/arsenal_palace/

  21. Restauracja Szafranowy Dwór, Hotel Szafran
    41-250 Czeladź, ul. Będzińska 82
    https://www.szafranowydwor.pl

  22. SAGA
     https://www.sagacook.com


  23. Miejskie Centrum Informacji i Turystyki
    41-940 Piekary Śląskie Śląskie, Bytomska 157
    https://info.piekary.pl

  24. Mleczarnia "Turek" Sp. z o.o.
    https://www.bongrain.pl
     

  25. Altom
    62-200 Gniezno, ul. Roosevelta 116a
    https://www.altom.pl

  26. Debic
    FrieslandCampina Professional NV
    https://www.debic.com

  27. Indykpol S.A.
    https://www.indykpol.pl


  28. Kinaga Pienińska
    https://www.kingapieninska.pl


  29. EUROFISH POLAND Sp. z o.o.
    https://www.eurofishpoland.pl


  30. Piątnica
    https://piatnica.com.pl


  31. PPH Temar Sp. J.
    https://www.temar.pl


  32. Contimax S.A.
    32- 700 Bochnia, ul. Partyzantów 12 C
    https://contimax.pl

  33. Pod Drewnianym Bocianem
    41-500 Chorzów, ul. Dworcowa 1
    https://www.drewnianybocian.com.pl

  34. Music Republic Museum
    Bartosz Szymczuk, 41-902 Bytom, pl. Jana III Sobieskiego 2
    https://musicrepublic.pl

  35. Adria - Restauracja - Centrum Biznesowe
    41-700 Ruda Śląska, ul. Wolności 1
    https://www.restauracjaadria.pl

  36. Restauracja Łania
    41-500 Chorzów, Al. Łani 1
    https://www.lania.pl

  37. angelo Hotel Katowice
    40 086 Katowice, ul. Sokolska 24
    https://www.angelo-katowice.pl

  38. Hotel Campanile
    https://www.campanile.com/pl


  39. Armada Development S.A
    41-907 Bytom, ul. Zabrzańska 21D
    https://www.armadadev.pl

  40. HURTOWNIA NABIAŁOWO-SPOŻYWCZA Beata Szpak
    41-902 Bytom, ul. Chrzanowskiego 23a

  41. HURTOWNIA WARZYW I OWOCÓW Stanisław Adamczyk
    44-186 Gierałtowice, ul. Korfantego 1a

  42. HURTOWNIA FERPOL II Krzysztof Różański
    41-902 Bytom, ul. Kruszcowa 4

  43. Silesia Sport
    40-514 Katowice, ul. Ceglana 67c
    https://silesiasport.pl


Patronat medialny:
  1. Platforma Gastronomiczna https://www.papaja.pl
    Marzenna Konkolewska - public relation Euro -Toques Polska

  2. Życie Bytomskie https://www.zyciebytomskie.pl

  3. Portal gastronomiczny
    https://www.kucharze-serwis.pl


Zapraszamy do współpracy
aktualna galeria
spacer po ZSGH
strona zawodowa
gazetka zsgh
office 365
english films
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
3.143.218.143
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
stat4u Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 41650167 razy.
Obecnie: 13 gości online 
wróć do górę