Dnia 26 maja (w sobotę) w chorzowskim parku odbył się VII Festiwal Śląskie Smaki w którym wzięło udział 24 drużyny, wśród nich zespoły amatorskie, profesjonaliści oraz zespoły szkolne z Katowic, Raciborza, Żarek, Siemianowic Śląskich,Rybnika naszą szkołę godnie reprezentowali uczniowie klasy 2C Dawid Domin i Michał Konopkin przygotowując hekele w wersji fusion, żur śląski z wosztym oraz polędwiczkę po sztygarsku w obecności sosu z czarnych porzeczek, sosu cebulowego w asyście mixu kasz oraz młodej zasmażanej kapusty zdobywając wyróżnienie!
Eksperta Śląskich Smaków w kategorii UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH wyłonili:
- Mariusz Kleszczewski - prezes Śląskiej Organizacji Turystycznej, wicemarszałek województwa śląskiego,
- Krzysztof Zielonka - przedstawiciel Zespołu Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego, jego wychowankowie wielokrotnie brali udział w konkursie kulinarnym Festiwalu "Śląskie Smaki",
- Gabriela Balcar - szef kuchni Hotelu "Belweder" w Ustroniu, przewodnicząca jury.
Naszej reprezentacji bardzo gratulujemy sukcesu i życzymy kolejnych.