Dnia 9 września uczniowie naszej szkoły Bartłomiej Pełka i Fabian Rymarz z kl. 4H1, oraz Marcelina Salamon i Estera Sorychta z kl. 4H2 jako kelnerzy i obsługa... jak również Kuba Hajduś, Dawid Wysłużal, Patrycja Muhmelt, Wioletta Janko, Sonia Kowol, Marta Orłowska z kl. 3T2 i Kuba Noculak z kl. 3T1 jako pomoc gastronomiczna-pokazy, oraz Agnieszka Zielińska z kl. 3T2 i Kamil Mirowski z kl. 4K w pokazie CARVINGU, pod opieką p.Krzysztofa Bielat i p. Janiny Neuman wzięli udział w Targach Technologicznych Przetwórstwa Spożywczego GASTROSILESIA w Chorzowie.
W czasie targów młodzież miała okazję oglądać pokazy:
1. Barmański- absolwenta naszej szkoły Krzysia Drabik
2. Kuchni molekularnej
3. Kulinarny –między innymi zwycięzcy programu TOP CHEF Sebastiana Olma, oraz uczestnika tegoż programu Pawła Kibart (z którymi dziewczyny chętnie się fotografowały ;) )
W trakcie pokazów na stanowiskach wystawców można było zobaczyć:
1. prezentacje maszyn i urządzeń
2. fontanny czekoladowe i alkoholowe
3. tworzenie koktajli mlecznych i owocowych
4. zobaczyć wspomniane pokazy kulinarne, barmańskie i carvingu
5. spróbować różnych wędlin, potraw, kawy itp….
Serdecznie dziękujemy uczniom za wytrwałość, mamy nadzieję że dzięki targom zdobyli nowe doświadczenia