Próbny egzamin zawodowy dla klas 4T1, 4T2, 4TL (technik żywienia) z kwalifikacji T.15 (organizacja żywienia i usług gastronomicznych)
W dniu 26 października o godz. 8.00 odbędzie się próbny egzamin zawodowy pisemny (sala 208 i sala multimedialna), czas trwania egzaminu - 60 min. Natomiast 28 października o godz. 8.00 odbędzie się próbny egzamin zawodowy etap praktyczny (sala 211 i sala multimedialna), czas trwania egzaminu - 150 min.
Na egzamin należy przyjść w stroju galowym z dowodem osobistym oraz przyborami, co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem egzaminu.
„Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem arkuszy egzaminacyjnych i kart odpowiedzi powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zaznaczania rozwiązań, oraz może mieć kalkulator prosty*.
Każdy zdający w części praktycznej powinien posiadać: kalkulator prosty* ołówek, gumka, linijka, temperówka”
* Kalkulator prosty – jest to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.