W dniu 22.11.2016r z okazji Dnia Zdrowego Żywienia i Gotowania gościliśmy w naszej szkole znakomitego kucharza śląskiego Remigiusza Rączkę, którego możemy zobaczyć w programie telewizji kulinarnej pt: "Rączka gotuje". Dla naszej młodzieży przygotował pokaz z polędwicą wieprzową w roli głównej a także wygłosił wykład dla wybranych klas. W tym dniu odbyła się II edycja konkursu o puchar dyrektora szkoły. W konkursie tym naszą szkołę reprezentowali: Łukasiński Wiktor, Sadło Bartosz z klasy 3T2, Sowa Marcel z klasy 2T1, Kapica Arkadiusz, Beusz Daniel z klasy 4T2, Wawrzyńczak Weronika z klasy 4T1, Grabowski Mateusz, Baryła Daniel z klasy 3T1.
Uczniowie mieli do przygotowania w czasie 90min potrawy, w których głównym składnikiem była polędwica wieprzowa, mogli wykazać się własną inwencją twórczą dobierając sobie do głównego składnika składnik dodatkowy według uznania.
Jury w kładzie Przewodniczący: Pan Remigiusz Rączka, członkowie: Pan Robert Majda, Pani Danuta Pajestka eyłoniło zwycięzców:
1 miejsce i Puchar Dyrektora Szkoły otrzymał Wiktor Łukasiński uczeń klasy 3T2
2 miejsce otrzymał Daniel Beusz z klasy 4T2
3 miejsce otrzymał Bartosz Sadło z klasy 3T2
Wyróżniony został uczeń klasy 2T1 Marcel Sowa, który wykonał najlepszą pod względem cech organoleptycznych polędwiczkę. Zwycięzcą gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów, a pozostałym uczestnikom konkursu dziękujemy za udział.
Organizatorzy konkursu: Robert Majda, Danuta Pajestka