Z przyjemnością informuję, ze młodzież naszej szkoły wzięła udział w programie Fast food czy slow food realizowanym przez Innowacyjny Zespól Edukacyjno-Terapeutyczny Edterek. Tematem pierwszych warsztatów był Carving, a o sztuce tej opowiadał, uczył i prezentował swoje prace nasz absolwent Szymon Niedziela. Dzielnie wspierali go Wiktoria Korus i Dawid Koziatek z 3T2 oraz Kasia Malinowska i Weronika Dubis z 1C, którzy wraz z dziećmi z Edterka i SP4 tworzyli obrazy z owoców i warzyw. W kolejnym dniu dzieci wraz z klasą 3T2/gr.2 przygotowywały zdrowe pasty z jajek i szczypiorku oraz z twarogu i rzodkiewki i podawały je w papryce i pomidorkach tworząc kolejne dzieła, tym razem łódeczki i żaglówki. Na zakończenie programu został zaproszony finalista programu MasterChef Grzegorz Bień, z którym to miały przyjemność pracować Kasia i Weronika z klasy 1C przygotowując dania z kurczaka, buraczki marynowane w balsamico i ziołach z miodem i kozim serem oraz sorbet malinowy z pianką czekoladową. W imieniu twórców programu i swoim bardzo dziękuję młodzieży za wzorową postawę i godne reprezentowanie szkoły.