V Wojewódzki Konkurs Uczniowskie Inspiracje Kulinarne 2021
29-03-2021 19:12:40
We wtorek 23 marca 2021r. odbył się V Wojewódzki Konkurs Uczniowskie Inspiracje Kulinarne’2021. Tematyką wiodącą tej edycji konkursu był Ziemniak w roli głównej. Do rywalizacji w konkursie przystąpiło 10 dwuosobowych zespołów z różnych szkół gastronomicznych województwa śląskiego, między innymi z: Będzina, Bytomia, Katowic, Mysłowic, Ornontowic, Tychów, Wisły i Sosnowca. Każdy zespół miał za zadanie przygotować po 1 porcji przystawki oraz dania zasadniczego z wykorzystaniem ziemniaków. Z przyjemnością informujemy, że drużyna z naszej szkoły w składzie: Kinga Drozd i Anna Pander z klasy 3T2 wykonując: Biskwity z serem oscypek i sosem z czarnej porzeczki oraz Pierożki ziemniaczane ze szpinakiem, bomba ziemniaczana z dipem żurawinowym, comber z daniela z duszoną papryką w winie zajęły III miejsce. Uczniów do konkursu przygotował Pan Michał Jarzombek. Gratulujemy Ani i Kindze i życzymy dalszych sukcesów!