Dzisiaj w ramach projektu Zawód od podszewki w Naszej Szkole został zorganizowany Dzień Azjatycki. Dzięki współpracy z restauracją AKIRA SUSHI uczniowie klas gastronomicznych pod opieką Pana Roberta Majdy mieli możliwość poznać tajniki kuchni japońskiej. Przy asyście wybitnych szefów kuchni z restauracji Akira Sushi oraz dzięki świeżym produktom dostarczonym przez firmę SELGROS uczniowie wyczarowywali smaczne i kolorowe dzieła sztuki. Pan Tomasz Nawrat – człowiek o wielkim sercu, profesjonalista w każdym calu i właściciel firmy Akira Sushi był gościem specjalnym w ZSGH.To właśnie tacy ludzie inspirują młodzież, pokazując im na swoim przykładzie jak się rozwijać zawodowo, dążyć do celu oraz spełniać marzenia.
Chciałabym ogromnie podziękować Panu Tomaszowi za zaangażowanie podczas dzisiejszego dnia oraz profesjonalną i inspirującą prelekcję na temat zakładania własnej działalności. Uczniowie uzyskali szereg cennych wskazówek, które z pewnością będą mogli wykorzystać w przyszłości.
W klimat azjatycki wprowadziły nas również uczennice naszej szkoły-Julia Pałek i Julia Waliszewska z klasy 3UH a profesjonalnie o kuchni azjatyckiej opowiedziała nam pasjonatka Azji-Kinga Drozd z klasy 4T2. Dziękuję uczniom za pomoc w udekorowaniu naszej szkoły, w szczególności klasie 2T1 i 1U. Gorące podziękowania należą się Pani Beacie Popowicz, bez której pomocy oraz zaangażowania nasza szkoła nie wyglądałaby tak kolorowo i profesjonalnie. Wszystko, co dzisiaj działo się w naszej szkole możecie zobaczyć w galerii dzięki naszej utalentowanej pani fotograf Agacie Nowotnik z klasy 2T1.