Europejski Dzień zdrowego jedzenia i gotowania – Grupa Erasmus+
04-11-2022 09:42:27
Podczas Europejskiego Dnia zdrowego jedzenia i gotowania nie może zabraknąć grupy realizującej Projekt: INNOWACJE DROGĄ DO SUKCESU W TURYSTYCE, HOTELARSTWIE I GASTRONOMII. Zdrowe jedzenie jest obecnie bardzo silnym trendem w hotelarstwie i turystyce, a ludzie korzystający z form wypoczynku zwracają uwagę na odżywianie również podczas wakacji. Postanowiliśmy zgłębić temat dowiadując się jak oferta zdrowego żywienia przedstawia się w hotelach turystycznych na przykładzie Malty i Cypru. Czy ta oferta jest uzależniona od standardu hotelu? Grupa realizująca Projekt Erasmus+ przeprowadziła badanie oraz zebrała spostrzeżenia po odbytych stażach i uczestnicy przygotowali prezentację, podczas której odpowiedzą na te pytania. Grupa z sektora gastronomicznego natomiast przygotuje podczas konkursu typowe desery z Malty i Cypru ale w wersji zgodnej z zasadami zdrowego jedzenia. Czy uda się im udowodnić, że „łasuchowanie” może być zdrowe ale zarazem smaczne? Przekonamy się o tym podczas konkursu. Podczas tego pokazu dowiecie się również o możliwościach płynących z udziału w Projektach Erasmus+ - obecnie kolejny Projekt rozpoczyna się w naszej szkole. Koordynator Projektu również zaprezentuje jak doświadczenia projektowe przenieść na możliwości pracy za granicą w wykorzystaniem kontaktów zagranicznych zdobywanych podczas stażu. Zaprezentowana zostanie rekrutacyjna platforma internetowa zarządzana przez jednego z naszych partnerów projektowych.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tych wydarzeniach!