W dniach 15 - 16.11 uczeń klasy 4T1 Dawid Poznański uczestniczył i reprezentował naszą szkołę w polskiej edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Les Chefs en Or. Konkurs odbywał się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie. Konkurs był bardzo profesjonalnie przygotowany. Organizatorzy zapewnili młodzieży możliwość pracy na nowocześnie wyposażonych stanowiskach pracy, jak również szkolenie z zakresu filetowania ryb drobnych. Ponadto uczniowie mieli możliwość poznania trenerów Instytutu Kulinarnego oraz pracę pod ich bacznym okiem. Dawid zaprezentował na konkursie bardzo wysoki poziom swoich umiejętności i wiedzy. Wykazał się dużym profesjonalizmem, opanowaniem i umiejętnościami technicznymi oraz wysoką kulturą osobistą. Przygotowując swoje danie z pstrąga tęczowego wykorzystał różne metody i techniki oraz zaprezentował ciekawą formy wykończenia potrawy. Wzięcie udziału w takim kulinarnym wydarzeniu na szczeblu ogólnopolskim jest bardzo prestiżowe! Możemy być dumni z Dawida i gratulować uczestnictwa oraz życzyć dalszych sukcesów kulinarnych! Patronem Konkursu była firma Selgros cash & carry, która zapewniła nam surowce niezbędne do przygotowania dania konkursowego, za co serdecznie dziękujemy! Podziękowanie i wielki ukłon kierujemy również w stronę szefa kuchni Hotelu Seven Pana Łukasza Gabryś, który współpracował z Dawidem dzieląc się swoją wiedzą, umiejętnościami oraz poświęcając mu swój czas! Dawidowi życzymy samych sukcesów i nieustannego rozwoju w branży!