@zsghbytom
  • pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Do wakacji zostało już tylko 241 dni 
zbieramy talenciaki
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik

WIZERUNEK UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ
(kucharz, kelner, technik żywienia i usług gastronomicznych)
Uczeń klasy gastronomicznej powinien charakteryzować się:

  • zainteresowaniami kulinarnymi,
  • zainteresowaniami kulturowymi,
  • wysoką kulturą osobistą,
  • komunikatywnością , umiejętnością wysławiania się,
  • wysokim poziomem aktywności,
  • podzielnością uwagi,
  • operatywnością,
  • życzliwością,
  • dokładnością,
  • poczuciem estetyki,
  • higieną osobistą,
  • sprawnością manualną,
  • samodzielnością i inicjatywą,
  • dobrym stanem zdrowia,
  • refleksem,
  • otwartością na przyswajanie nowości,
  • odpornością na stres,
  • miłą aparycją,
  • umiejętnością podejmowania szybkich decyzji,
  • samodzielnością,
  • odpowiedzialnością,
  • kreatywnością myślenia.
STRÓJ UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ

Cukiernik
(Strój wykorzystywany na zajęciach: technoligie produkcji cukierniczej, zajęcia praktyczne od klasy pierwszej)
  • Bluza dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska zielona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Kucharz
(Strój wykorzystywany na zajęciach: procesy technologiczne w gastronomii, pracownia technologiczna, zajęcia praktyczne od klasy pierwszej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska granatowa
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Technik żywienia i usług gastronomicznych
(Strój wykorzystywany na zajęciach: pracownia technologiczna, zajęcia praktyczne od klasy drugiej oraz praktyka zawodowa w klasie trzeciej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska czerwona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)


Uczniowie zdobywają umiejętności i wiedzę zawodową w pracowniach technologicnych, pracowniach zajęć praktycznych, obsługi konsumenta oraz w pracowniach językowych.







aktualna galeria
spacer po ZSGH
strona zawodowa
gazetka zsgh
office 365
english films
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
3.143.218.143
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
stat4u Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 41650167 razy.
Obecnie: 12 gości online 
wróć do górę